. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket
on Friday, August 9, 2013
извонредна .gif анимација - плава/ сина метаморфоза. автор непознат. најважно, ќе си стои овде на блог. отпоздрав!
Би поверувале ли дека ова е полжав? Ви личи ли на едно од најинтересните суштества на планетата, оние кои си ги носат куќичките со себе?

Ова е кубански земен полжав уште познат и како (Priotrochatella stellata)кој за жал претставува еден од ретките видови на полжави кој е пред изумирање.Причината за тоа е експлоатацијата на каменоломите за мермер кои се всушност нивно живеалиште.

фотографијата е на Адријан Гонзалес Гулен

on Wednesday, August 7, 2013
Минатиот септември компаниите 92Y и Веслиан формално го претставија и воведоа новиот голем отворен online конкурс МООC (МООЦ). МООЦ би требало да ги развие и сподели идеите кои генерално се покренати на Social Good Самитот каде иваа година од 22 до 24 септември ќе биде поставено прашањето: Како ќе изгледа светот во 2030 година?Како би можел секој од нас да помогне во неговото обликување, во давањето нова форма?

Луѓето веќе започнаа да го користат хаштагот #2030NOW. Доколку сте заинтересирани би можеле да ги погледнете реализираните проекти и идеи поврзани со иднината на нашето општество.


Related Posts with Thumbnails