. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket
on Tuesday, November 27, 2012

Во моментот кога ќе помислиш дека се се сведува на политика, економија и пазарна интелигенција, ќе се појават неколку видеа кои ќе ја променат денешната перспектива. Да, во мојот случај е секогаш така - лесно да се ослободам од концептот на живеење кој го наметнува една држава и секогаш се потпирам на пријателите кои не се од тука.

Утрово мојот facebook, после напишаното; "народот продолжува да се дави во сопствената простоќа! #вторник" некако се разубави и доби посебна светлина. Ја знаете онаа убавата, креативна, позитивна мисла која те тера да продолжиш понатаму без разлика на тоа кои ќе бидат твоите следни предизвици.

Во тој дух ќе си ги зачувам двете нови видеа кои денес се промовираат во Бугарија, а се од мои пријатели со кои барем еднаш во текот на годината се дружиме и разменуваме идеи. Гостите и учесници на Балканскиот Младински Фестивал: Go Week и Марина Кискинова со нови видео записи за нивните песни, и тоа одлични! Иако музиката е сосема различна во двете видеа, ова е само дополнителна мотивација да не се ограничувам(е) во стиловите, туку едноставно да го следиш поривот кој те тера да создаваш и ја кажеш и раскажеш реалноста на свој сопствен начин. Инаку да, оваа песна на Go Week влезе во натпреварот за избор на песна за Еврозија која ќе ја претставува Бугарија. Јас не знам колку се овие две видеа нови или колку сега во моментот се промовираат, мене ми се допаѓаат и двете и мислам дека е одлично време да си го добијат нивното заслужно место како артисти на мојот блог, а по тоа секако како пријатели.

Кога и ние би влегле со ваков избор на музика, who knows, може ќе биде и подобро. Туку, кој видел арно од Евровизија.. :D

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

И додека во Македонија порталите од мрза не знаат каква содржина да пласираат, па чекаат некој да им сподели нешто интересно, се враќам на мојата работа, со желба барем во иднина да наведат извор. Секој со своите проблеми, некој "lost control", некој само се обидува да "Fly away". Поздравувам ~

Related Posts with Thumbnails