. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

24 часа #BlogMaraton

on Thursday, November 26, 2009
Нешто што ќе го започне дечкото со псевдоним @gadgeterija на #twitter или Boris Radosevic, ќе трае цели 24 часа, a за прв пат се случува на балканската web сцена според @blogowski.

#BlogMaraton е hashtag-от кој веќе се користи на twitter за сите оние кои ќе го следат блогирањето на Борис и ќе сакаат да го коментираат. Веќе е пуштен каналот каде може да се следи live streaming-от на @gadgeterija. Борис се занимава со gadget-и и еден од најдобрите на овие простори. Жал ми е што не сум добар како него :) и што не успеав да го вметнам на мојот блог even неговиот банер за овој маратон. Започнал со gadget-ски пикантерии и појави пред околу 3 години кога на овие простори беше ретко да се најде некој кој редовно води интернет идентитет.

Маратонското блогирање ќе го започне утре вечер 27-ми ноември (петок) во 24.00 часот и ќе објавува нови постови во периодот до 28-ми (сабота/полноќ) во 24.00 часот. Маратонот ќе му трае 24 часа затоа што го прифатил предизвикот на девојка му како и сите вообичени папучари. Сакал 12 часовен маратон, но сега има банер со цицки кои се ставени само да го привлечат вниманието.

Се надевам ќе успее во неговата идеа, ќе го запоти столчето во овој период и ќе ни се претстави со интересни содржини. се надевам на некоја одлична trash видео рецензија и по некој цицлест пост за обожавателките. Streptocsazol или како и да се викаат апчињата за тврда столица, да не го стегне стомакот од трема пред толку пати веќе искористената home камера. Блогот го користи како филтер од дневниот шунт што се пласира по медиумите и пушта една добра фора:
Netko će krenuti na Himalaju, a netko u teretanu, netko zagristi u alkohol, a netko u drogu. Ja blogam… i u tome uživam.
Времето се ближи, момакот не објавува постови веќе 2 дена, собира материјали и сигурно ќе изненади како со револуционерниот потфат да направи нешто досега ненаправено така и со пласирање на одлична содржина. Многумина од Балканот се пријавија дека ќе го поддржат кој со блогирање напоредно со него, кој со следење на неговити активности кој со коментирање на неговите активности. Јас ќе го гледам, бар додека не јадам, сум во WC, ги полевам цвеќињата, правам ручек, чистам по дома, ги летам папагалите и сл.

Успех Борисе!

p.s. можеш и со катетар, за да не стануваш до WC, мислам! :)

официјачен блог - Gadgeterija
twitter - gadgeterija
twitter hashtag - #BlogMaraton

LIVE STREAM CHANNEL


Bookmark and Share

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails