. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

:дали имате стратегија за луѓе?

on Wednesday, May 9, 2012Тешко e да се замисли како консултант или инвеститор го прашува својот маркетинг агент, 'која е вашата телефонска стратегија/ стратегијата за телефон?"

Ние немаме телефонска стратегија. Телефонот е алатка, едноставен медиум чија единствена цел му е да не поврза со заинтересираните луѓе.

А потоа ни доаѓа интернетот заедно со својата мистериозност и одеднаш ни треба е-маил стратегија и стратегија за социјалните медиуми, веб стратегија и мобилнa стратегија.

Не, не ни треба!

Сеуште Ни требаат луѓе. Ние имаме една и единствена работа што е важна, а тоа се луѓето!

Сите овие медиуми се проводници, алатки кои човечките суштества ги користат за да губат време, комуницираат, да се пресметат, вклучат или да научат. Зад секоја од алатките стои личност. Дали имате некоја приказна која сакате да ја споделите со тој човек? Ангажман или било каков бенефит кој може да му го понудите?

Разбери ги луѓето и технологијата како целина станува многу поедноставна!

 [текстот е на Seth @ThisIsSethsBlog, како и секогаш знае да ме инспирира од сабајле]

:која е вашата стратегија, односот кој го градите со луѓето? задоволни ли сте од тоа што сте го постигнале од Вашата комуникација со најблиските, оние кои ја пополнуваат Вашата приказна? 

..секој од Нас може повеќе! имајте убав ден!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails