. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

:9 точки за пронаоѓање нови читатели за Вашиот блог

on Sunday, October 23, 2011"како пронаоѓате читателите за Вашиот блог?


од прилика се сумирани во листа од девет точки, но. кога ќе стигнеш до овој момент во анализата се отвараат уште толку многу нови и има уште толку повеќе да се каже..

1. треба да се знае која таргетна/ целна група сакате да ја опфатите

2. треба да создавате содржина која ги задоволува нивните потреби [односно да се создаде/ креира еден блог кој вреди да се посети]

3. да се одреди изворот/ местото од каде тие доаѓаат, го посетуваат вашио блог

4. изгради присуство во тие места [биди корисен, ангажирај се и пронајди соодветен не spammy начин како да ја споделиш твојата содржина/ тоа што си го направил пред нив]

5. вклучи ги читателите кои веќе ги имаш6. овозможи им на луѓето лесен/ релевантен начин да се зачленат/ претплатат на твојот блог

7. искористи ги методите за зачленување на твојата содржина преку mail редовно да се задржи ангажираноста на твоите читатели

8. пишувај типови на содржини која ќе се споделува [но, не ја 'продавај' и не пишувај бескорисни работи]

9. повторувај ги постојано сите горенаведени ~


се разбира постојат многу 'техники' што можат да се споменат, ова е само еден пристап во градењето на листа од субјективен аспект.


што недостасува овде?


Update - можеби и уште нешто што треба да се додаде како дел од овој процес. препорачливо е постојано да се експериментира. eкспериментирајте со различни типови на постови/ артикли, различни начини на градење на односи со другите и сл, а потоа ќе ја имате можноста да ја согледате разликата помеѓу тоа што работи, а што не' и што е она што не' поврзува со читателите и да се' изградиме врз основа на тоа


[повеќе за ова доколку имате коментари подолу]


.фала ти Darren R.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails