. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.флеш-моб: мр3 експеримент

on Wednesday, May 8, 2013

:дали е најдобриот флеш моб ever немам појма, ама сепак е интересен. еден од коментарите би бил: too bad ppl can't come together like this every day and live in peace and harmony with one another ..improv everywhere e колектив кој има за цел да поставува најразлични сцени на јавни простори. нивната намена е секако комерцијална, а преку користење на интерактивни модули со публиката тие создаваат уличен мултимедијален театар. Со овој mp3 experiment како штого нарекуваат овој проект, две групи на луѓе лоцирани на две места се спојуваат во парк на зајдисонце и почнуваат да играт со најразлични светлечки објекти (фото - блицови, телефони, специјални светилки во боја и тн.)

околу 3500 луѓе вклучени во овој флеш-моб, учесници кои симнале mp3 file и со слушање на пораките и упатствата за оваа забавна интеракција го преполниле кејот на реката Хадсон.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails