. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.како ќе го промените светот?

on Wednesday, August 7, 2013
Минатиот септември компаниите 92Y и Веслиан формално го претставија и воведоа новиот голем отворен online конкурс МООC (МООЦ). МООЦ би требало да ги развие и сподели идеите кои генерално се покренати на Social Good Самитот каде иваа година од 22 до 24 септември ќе биде поставено прашањето: Како ќе изгледа светот во 2030 година?Како би можел секој од нас да помогне во неговото обликување, во давањето нова форма?

Луѓето веќе започнаа да го користат хаштагот #2030NOW. Доколку сте заинтересирани би можеле да ги погледнете реализираните проекти и идеи поврзани со иднината на нашето општество.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails