. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.мандала полжав

on Friday, August 9, 2013
Би поверувале ли дека ова е полжав? Ви личи ли на едно од најинтересните суштества на планетата, оние кои си ги носат куќичките со себе?

Ова е кубански земен полжав уште познат и како (Priotrochatella stellata)кој за жал претставува еден од ретките видови на полжави кој е пред изумирање.Причината за тоа е експлоатацијата на каменоломите за мермер кои се всушност нивно живеалиште.

фотографијата е на Адријан Гонзалес Гулен

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails