. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

:blogirame.mk a, Вие?!

on Wednesday, April 4, 2012
“Small opportunities are often the beginning of great enterprises.”
(Demosthenes)

Пред некој ден решив да поставам банер од овој агрегатор на мојот блог единствено затоа што го пријавив таму, но денес навистина гледам дека тимот кој стои позади ова сака да и помогне на македонската блогосфера полесно да се обедини. Сите знаеме колку е тешко во денешно време да ги следиш сите информации и не ретко заглавуваме во најнепотребните корнери на виртуелниот простор единствено затоа што не користиме алатки со кои полесно ќе се движиме.

Денес видов дека blogirame.mk имаат нова промена на нивната страна. Целосно ја поддржувам идејата и можноста секој од нас да има профил преку кој ќе може да ги следи блогерите кои споделуваат информации од common/ muttual/ заеднички интерес, што би се рекло наспроти генералната листа на блогови која се ажурира автоматски. И идејата за најгласните ми се допаѓа иако мислам дека во иднина треба да се усовршува, и ова само да биде појдовна точка/ насока во која треба да овозможат реализација. Важно е да се знае кои од сите овие блогови навистина пренесуваат содржина која е достојна за следење.


“Seek to understand then be understood.”
(Stephen R. Covey)

:Убаво би било кога во иднина би размислиле како да направат насловна која по некој начин би ги генерирала најчитаните текстови. За да се прескокне моментот со уредништво. Сепак не би сакал да давам насоки на овој проект кој сеуште е на почетокот, привлече доста внимание иако тука се и некои други агрегатори на информации, кои од нив веќе изумрени, кои уште активни. Сите знаеме дека не е лесно да издржиш цврсто во овие простори, но голема е мотивацијата и поддршката од целата македонска блогосфера, во чекор сте со timeline-от, продолжете така!



Посакувам успех за овој проект!

[by: I,Macedonian]

“Just as we don’t spend a lot of time worrying about how all those poets out there are going to monetize their poetry, the same is true for most bloggers.”

.
p.s. ова е презентацијата на blogirame.mk - доста интересна меѓу другото!
.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails