. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.време е за shut down, #72

on Saturday, January 21, 2012
.
.
.
.

Глупаво е дека се однесуваме несериозно кон ова глобално прашање. Веќе еднаш пишував пред неколку дена за ова овде, кога најпрво познатите страници ја блокираа дел од нивната соржина во име на протест, а сега и ова последно предупредувачко видео кое доаѓа од анонимусите.

За да не се повторувам со истите приказни кои веќе ги кажав на англиски, слободно може да ги прочитате овде или пак доколку сеуште ја немате потпишано петицијата да го направите преку мојот пост овде. останува на владата од американчиштава да го повлечат овој закон и воопшто да не помислат на никакви промени во слободата на користењето на интернет оти отидовме курбан. не за #SOPA и #PIPA, или следува иднина која ќе се создава right here, right now, историја која немам појма ниту како ќе се следи, ниту како ќе се споделува, ниту како ќе се запишува. #мрак
Ова од играчка постана плачка. Која е иднината на социјалните медиуми, дали маите предвидуваа крај на интернетот во 2012 можеби? :D
.
.
.

.многу можеби и многу зошто, но многу малку за тоа,тоа е и целта на анонимусие да се запрашаме самите себе зошто оваа иднина, зошто овој расплет на ситуацијата. Зарем ова е е е најлошиот заплет/ период кој некогаш сте го имале на интернет. Цензурирани страници во име на протест против такви законски промени, се согласувам дека Американците не можат да си го препишат интернетот за нивен изум и да го контролираат така како што ним им одгвара.
Сите ние, поединки од светот поддеднакво придонесуваме кон развојот на единствената алатка која не е загадена и во која владеат сеште слободата на говорот, размената на информации и заедничката желба за една подобра иднина на овој нов медиум кој екстремно еолуира во многу различни аспекти.

Овие 72 часа, се само предупредување, ветуваат дека податоците ќе ни бидат заштитени од нивна страна и нема да бидат злоупотребени, но, сепак наведуваат дека имаат пристап до база на податоци за каква ние обичните смртници не можеме ни да си претставиме, иако е така јас верувам дека се ќе е заврши добро, какво ќе е тоа добро останува да видиме.

Ова е видеото:

.


.
..искрено како што сум навлечен периодов на социјалните мрежи воопшто не сакам никаково исклучување, но, тоа е. .. ако се деси, и ако нешо после тоа периодов се случат најразлични непредвидливи работи, see y around ~
.
.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails