. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.trash.y општество сонува млеко

on Monday, January 23, 2012
.. и не за друго нов ми е блогот. .. кога му сменив кожа како и односот да ни се промени. но, нема да ја тупам за нашата врска, оставам на еден покреативен, повизулно олеснат за јадење начин да ви доловам.

Секој ден е добар ден за блогирање. Денес имам три добри причина да споделам пост на овој блог. Првата, оскиморонска како и целата еволуција на планетава земја. Бизарно, смешно, глупаво, иронично. .. дали е тоа генерацијата на новото време?
.
Заклучете сами од музичката нумера со која зетот ја поздравува сфаќаата.
.

.

Втора причина поради која ќе го забележав овој линк и настан иако сум далеку од политики, полемизирање (читај малоумно препукување) и слични интелектуални развојни етапи, сепак заради (мое лично) потсетување на една креативна дебата под линкот и мојот коментар заслужува да биде овде. Кој што како, имаше и убави моменти, но, ете пролет дојде порано, па мајсторот попрво се сети да избрише отколку да запомни.. never mind, еве го линкот до текстот "РЕАКЦИЈА ОД ЧИТАТЕЛ: Возот за Белград отиде празен, Алфите не туркаа и малтретираа" и мојот коментар:

"сите биле некогаш малтретирани на тој премин, константно таму се вработени луѓе кои не знаат што се човекови права, толеранција. .. не знаат кој им е кодот за однесување како вработени во овој државен орган. оваа е жална вест и залудно потрошено време и пари кои сите знаеме тешко се заработуваат. гоцева.та.раса станува опасна за самата себе и за околината. потребно ли е да еволуираме? - според мене никако, барем не со оваа каубојска, непреживеана, тинејџерска амбиција за владеење!"

.трета причина, ако е музика, нека е музика! Нема како да го прескокнам најновото музичко остварување на бендот за промени ‘распеани скопјани’. .. не знам дали се добри во професиите за кои завршиле, но пеењето дефинитивно им иде од рака, дури и кога не е снимено со HD технологија.
.

.

.и да, пошо полека полека стануваме trash планета, малку trash уметност, за да се избистрат очите. мелем е млекото од оваа крава, мириса на р`ѓосана индустрија и пропаднати фабрики, црвени, сини, разнобојни.. важно е дека се трансоформираме ако не во Богови, во нивните свети животни!
.

.

сега во моментот има ракомет, полска можеби ќе губи, но склопот на околностите ми направија некако да не ја гледам со истиот интензитет како претхдните натпревари. до механизмот нешто е или сум гладен.. ;)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails