. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.сите сме уметници

on Friday, February 15, 2013

:навистина секој од нас е роден уметник, роден со сопствена дарба и талент. со сопствена ѕвезда која те тера да останеш креативен, полн со идеи, имагинативен. .. секогаш подготвен да создадеш свој светоглед. можеби си заборавил, но тоа сигурно го правеше како дете.

 


ова видео од TEDtalks на Young-ha Kim говори токму за тоа. Зошто престануваме да си играме и да создаваме? Со шарм и хумор, прославениот корејски автор Јанг-ха Ким ги повикува најголемите уметници во светот да не поттикнат да го ослободиме своето внатрешно дете - уметникот кој сакаше да си игра засекогаш.

Јанг-ха Ким е еден од најдобрите писатели на својата генерација, тој е романиер кој ткае приказни кои зборуваат за возбудувањата и предизвиците на младите корејци во оваа ера на глобализација и постојано менување на светот..


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails