. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

:важноста да се биде прв

on Monday, July 30, 2012
Never underestimate the importance of being inspired!

Ако втор човек напише приказна за едно момче и роб кој избегал на Мисисипи тој не би бил писател, повеќе би бил дактилограф.

"Исто како што некое hot viral video (актуелно видео) е различно / подобро или попаметно", е исклучително различно од тоа дека станува збор за "hot viral video".

Во се повеќе и повеќе полиња/ области, основоположниците на новите идеи жнеат од несекојдневните големи придобивки на пазарот. Една од причините да се биде прв е тоа што можете да го привлете вниманието многу побрзо.
Другата причина е тоа дека откако ќе се добие потребното внимание и углед, можете полесно да го формулирате тоа што го работите и би Ви било дозволено (би имале предност) да го стабилизирате тековниот проект како `тој би се претворил во основа за вашиот следен проект.
А најважно од се` е вниманието, тоа е скапоцено, да го заработите внимание на публиката со Ваша иновација е бесценето/ непроценливо!Се сеќавате ли на вашиот прв бакнеж? Колку тој е важен во Вашиот живот? Дали случајно се сеќавате можеби на вашиот четврти бакнеж? - Има разлика, не? Важно е тоа што го правите да биде исто толку важно и во очите на другите исто колку во вашите.

Да, секако дека постојат исклучоци за оние кои извршуваат најразлични услуги, ја креираат цената или сигурноста на една постоечка идеја. Секако дека постојат бизниси кои профитираат од преземањето на идеите на иноваторите, кои ве исцрпуваат/ искористуваат, се откажуваат на крај од Вас и движат понатаму.

Welcome, O life! I go to encounter for the millionth time the reality of experience and to forge in the smithy of my soul the uncreated conscience of my race.

— James Joyce


Но со оглед на тоа дека имате право на избор, најважно би било да го искористите сопствениот потенцијал и талент!

:превземено и преведено/ адаптирано од блогот на Seth

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails