. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

.утринска `ода на радоста

on Tuesday, July 31, 2012


.Утрово ме преплави радост додека го гледав видеото на кое ја гледаме прославата на 130 годишното постоење на Banco Sabadell.
Сопствениците дошле до одлична идеја како да го анимираат народот кој секојдневно поминува низ банката и плоштадот каде таа е лоцирана.

Со флеш-мобот наречен "Som Sabadell" или сите сме "Sabadell" банката сака да оддаде почит на градот, а за истиот се ангажирани 100тина музичари од симфонискиот оркестар Vallès, диригент, пријателите на l'Òpera како и хорот Coral Belles Arts.

Ова е еден од ретките флешмоб-ови видени на youtube кој е одлично снимен, едитиран, музичарите (учесниците) подредени по сценарио, па така радоста од нивниот резултат може да се види на лицата на децата и возрасните во публиката. Навистина огромно позитивно изненадување кое ја ежи кожата по вашето тело од убавини. Воодушевувачки перформанс, возбудливи 5 минути кои не верувам дека некој ќе ги заборави иако се работи "само" за роденденско прославување. Импресивно, инспирирачко, фасцинанто, неочекувана, а сепак одлична, брилјатна идеа!Имајте убав ден драги, нека протече низ вашите вени радоста на овој ден! Let Beethoven be with You! ;)


.
.

1 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails