. ..буквите кои притаено излегуваат од устата и се редат како славеи и ластовици по жиците во пролет. Photobucket

:20 'Не' против HIV/ AIDS

on Friday, December 2, 2011
.
.
.
.
.уште на почетокот на овој пост ќе нагласам дека воопшто не се грижев за бројката на сликички' кои ќе ги селектирам во оваа колекција, и длабоко се извинувам на авторите кои за жал нема да ги нагласам овде. дел од постерите беа без информации, така се одлучив во целост имињата на авторите да останат во позадина, а додека преден план да има мисијата.

:вчера (1 Декември) беше ден за борба, заштита и превенција од HIV/ AIDS. из социјланите мрежи почнаа да се појавуваат интересни дизајни кои ја поддржуваат оваа кампања. Не верував дека ќе се одлучам да направам пост поврзан со тоа, но, со оглед на тоа дека секојдневно ги поддржувам различните настани кои служат за подигање на јавната свест, а овој пат случајно ескивирав, денес се одлучив да ја составам селекцијата која мене ми остави впечаток и да додадам еден мој дизајн кој се надевам ќе го пронајдете меѓу овој избор.

За почеток погледнете го краткото видео [I AM RED] дел од светската кампања која има за цел до 2015 да го намали бројот на инфицирани лица на годишно ниво на „0“. Жално е дека уште живееме во свет каде луѓето мораат да бидат анимирани и освестувани со помош на видео реклами, постери, билборди. ..за сериозноста на овој вирус, заштитата од него како и солидарноста и толеранцијата со веќе инфицираните [доколку ги има такви во вашиот круг на живеење].информации за превенција сигурно веќе имате, или пак веќе сTе 'доволно информиравте од вчера. Во продолежение следува уметноста создадена и инспирирана точно од овој ден кога илјадници луѓе во светот пробуваат да информират и променат дел од состојбите во денешното општество.
:I really hope that u, who read this was involved in raising d awareness between your friends. .. ако не е така сподели го овој пост, денес (сега) знаеш, никогаш не е доцна!
.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails